OM OSS

Med hunden i fokus

Hundfrisör & hundmassör Kungsbacka & Varberg

Allt började med Nisse! Efter många år som “hundlös” skaffade jag i vuxen ålder min blandrashund Nisse. Han visade sig vara en betydligt större utmaning än den enkla familjehund som jag väntat mig. Smart, högintensiv, dominant och helt enkelt väldigt krävande. Snabbt fick jag tänka om mitt planerade bekväma hundägande till att utveckla mig själv till att bli en hundägare med tydligt ledarskap. En inte alltid lätt resa som jag absolut inte skulle vilja vara utan! Ett år efter Nisses ankomst utökades familjen med Cavapoon Kajsa, liten, söt och enkel att hantera, en riktig myshund som helst sover under mitt täcke!

 

Efterhand upptäckte jag hur bra man mår i hundars sällskap och hur mycket positiv energi det ger, tanken på att börja arbeta med hundar på heltid föddes! Jag utbildade mig till diplomerad hundmassör hos Hundens Hus i Göteborg under 2016. Eftersom jag klippt Kajsa själv i alla år så föll det sig naturligt att komplettera med en utbildning till hundfrisör också. Jag har min hundsalong i Åsa, Kungsbacka där jag arbetar både som hundfrisör och hundmassör. Jag är diplomerad hundfrisör, har F-skattsedel och är ansluten till Sveriges Hundfrisörer. Givetvis har jag också en ansvarsförsäkring.

 

Intresset för träning och friskvård och en hälsosam kost har följt med mig större delen av livet, därför blev det en naturlig del även i mina hundars vardag. Efter en intensiv spårrunda i svår terräng ser jag det som en självklarhet att låta Nisse få slappna av med stretching och massage för att bli av med spänningar och slaggprodukter, vilket gör att han snabbt blir återhämtad för nya äventyr i skogen. Jag behandlar både hundar som behöver rehab efter en operation eller skada, såväl som hundar som får friskvårdande behandling. Jag arbetar med hundmassage och medicinsk laser för hund.

 

Välkomna hit med era hundar och låt dem få en skön och välgörande behandling!

 

Hälsningar Susanne Håkansson med Nisse & Kajsa

 

Foton: Lillian Christiansson, Emmelie Samuelsson, Susanne Håkansson