Vidareutbildning för hundfrisörer

Hundhälsan, vidareutbildning för hundfrisörerÄr du nyutbildad hundfrisör och
känner att du vill lära dig mer om det dagliga arbetet i salongen? Vill du få tillgång till de där knepen och praktiska tipsen från en verksam hundfrisör som du inte fick med dig från grundutbildningen? Passa på att fördjupa dina kunskaper med en heldagskurs hos Hundhälsan. Ta del av mina erfarenheter och kunskaper som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Lär dig friseringstips, hur du får till en snygg finish, runda gulliga ansikten och det där lilla extra piffet på hundarna som får kunderna att känna ett mervärde.

 

Sedan jag gick min hundfrisörutbildning har jag gått flertalet olika kurser för att fördjupa mina kunskaper och känna mig tryggare i mitt sätt att arbeta och driva mitt företag. Erfarenheter som jag inte hade velat vara utan idag, och som jag gärna delar med mig av.
På denna kurs får du ta del av erfarenheter, tips och trix som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Hur man sparar både tid och den egna kroppen samt hur du får till en snygg slutfinish på hundarna. Du får även en inblick i företagande och prissättning, tips om hur man marknadsför sin verksamhet på ett professionellt sätt. Alla dessa bitar som är avgörande för att kunna överleva som hundfrisör och att kunna leva på sitt arbete.

 

Kursen är för dig som är nyutbildad hundfrisör och vill lära dig mer om hur du jobbar effektivt i din egen salong eller som anställd. Kravet är att du gått klart en grundläggande hundfrisörutbildning eller motsvarande ex gått som lärling etc.

 

Kursen är en heldag där du går bredvid mig i salongen och tar del av mitt arbete varvat med teori, vi går igenom ca tre hundar med olika pälstyper. Max 2 deltagare åt gången för att ni ska få ut mesta möjliga av kursen.

 

  • Bad- och fönteknik
  • Pälstyper och skick, när lönar det sig att reda ut tovor? Vilka produkter/tekniker/verktyg?
  • Verktyg, ex när är det lämpligt att använda distanskammar, chunkers etc?
  • Säkerhet i salongen, både hundens och din egen.
  • Jobba smart, tidseffektivt och ekonomiskt i salongen.
  • Hundhantering (vi jobbar uteslutande med frivillig hantering)
  • Kundhantering – Hur får du kunderna att bli lojala stamkunder utan att låta dem ”äta upp dig”.
  • Det lilla extra – hur gör jag det sista ”piffet” för att kunderna ska få en wow-känsla?
  • Företagande – att starta upp och överleva till att kunna leva gott på din verksamhet.
  • Marknadsföring & sociala medier.

 

Anmälan är bindande.

Plats: Hundhälsans trim i Åsa

Datum: Enligt överenskommelse

Tidsåtgång: 6-7 timmar ca 09.30-16.30

Pris: 3900:-/person inkl moms mot faktura. (Har du företag är denna kostnad avdragsgill som vidareutbildning). Lunch och kompendium ingår.