Nyfiken på hundfrisöryrket?

Hundhälsan hundfrisörJag får ofta frågor som rör funderingar på att utbilda sig till hundfrisör. Det finns ett behov av fler välutbildade hundfrisörer just nu, men hur ska man egentligen veta vilken utbildning man ska välja?

 

Är utbildningarna tillräckligt kompletta för att man direkt kan kunna börja jobba och försörja sig? Går det att leva på det här yrket? Vad kostar det att starta upp ett hundtrim med all utrustning som behövs? Vilken företagsform ska man välja? Vad innebär egentligen arbetet förutom ren klippteknik? Får man t ex lära sig tillräckligt om hur man hanterar rädda och stressade hundar på utbildningarna?

 

Nu finns det en tjänst där du kan komma och vara med i min salong under en halvdag för att se hur det egentligen går till. Vi går igenom vilka utbildningar som finns och vilka kunskaper du behöver skaffa dig utöver grundutbildningen. Jag delar med mig av mina erfarenheter om hur du startar upp din egna verksamhet, kostnader, prissättning, marknadsföring och kundhantering. Vi går också igenom vikten av att kunna hantera och läsa hund och hur du ska kunna jobba för fullt utan att slita ut dig. Att arbeta som hundfrisör är oerhört givande men också slitsamt såväl fysiskt som mentalt. Givetvis finns det tid för dig att ställa alla möjliga och omöjliga frågor och efter den här genomgången finns jag kvar som bollplank när du startar din verksamhet.

 

Det finns många fallgropar när du kommer ut som nybakad hundfrisör och ska starta din egna salong och ju bättre förberedd du är innan du påbörjar din utbildning, desto större chans har du att lyckas med ditt företagande!

 

Anmälan är bindande.

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa

Datum: Enligt överenskommelse

Tid: 12.45-16.45

Pris: 1500:-/person inkl moms.