HUNDTRIM

Den personliga salongen med hunden i fokus

Hundtrim Kungsbacka, hundklippning , valpklippning & tandvård

Hundtrim, kloklippning

Välkomna till ett litet, mysigt hundtrim i Åsa, Kungsbacka! Jag tar emot alla raser för vardagsklippning, ullurkamning, bad & fön samt kloklippning. Dock tar jag inte längre emot strävhåriga trimhundar där pälsen ska ryckas och endast ett begränsat antal större hundar. Hos mig får varje hund full uppmärksamhet och gott om tid. Jag tar bara emot en hund i taget och jobbar inte med flera hundar omlott, på grund av att jag vill hålla en lugn miljö där din hund inte blir stressad av andra hundar i lokalen.

Jag är utbildad inom frivillig hantering, den svenska motsvarigheten till Fear Free och jobbar enbart med mjuka metoder. I de fall en hund av olika anledningar inte klarar av en full behandling, pga rädslor, ålder/sjukdom etc, kan behandlingen avslutas innan hunden är färdigklippt, då hundens välmående alltid kommer i första hand.

 

Tandvård – CleanyTeeth

Vi erbjuder tandrengöring med ultraljudstandborste från CleanyTeeth.
Här arbetar vi med mjukt ultraljud, vilket innebär att hunden inte behöver sövas. Behandlingen reducerar tandsten, plack och bakterier i munnen.

 

Detta är en tyst och helt vibrationsfri behandling som kan användas både vid kraftig förekomst av tandsten och som förebyggande åtgärd. Idealisk att göra som underhållsbehandling några gånger om året efter att hunden fått tänderna sanerade hos veterinär.

 

OBS! Metoden förutsätter att hunden är samarbetsvillig och fungerar bäst på hundar som är vana vid att få tänderna borstade hemma. Därför är det bäst att börja med en Pröva-på-behandling för att se dels om hunden är samarbetsvillig och dels för att avgöra om det räcker med behandling med CleanyTeeth eller om veterinärinsats behövs.

 

Viktigt att tänka på är att jag inte ställer några veterinära diagnoser!
Däremot erbjuder jag tandbehandling som reducerar plack och tandsten. Vid behandlingen berättar jag för dig vad jag ser, men utan röntgen kan man inte se om det finns andra skador eller sjukdomar i tänderna som inte är synliga för ögat. Den behandling som jag utför skall alltid ses som ett komplement till veterinär tandvård och det är du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tandstatus. Gå alltid på årliga tandkontroller hos din veterinär med din hund.

 

Valpklippning

Valpar är särskilt välkomna till Hundhälsan! Ju tidigare man börjar vänja valpen vid pälsvård desto lättare blir det att genomföra den första valpklippningen och att upprätthålla en bra rutin för pälsvården.

Kattklippning

Hos Hundhälsan utförs även kattklippning och trimning av katter. I vissa fall har katten fått så mycket tovor att vi är tvungna att göra en helklippning, s k lejonklippning. Oftast, om man kommer i tid, räcker det med en trimning av kattens päls. Man kammar och trimmar då ut överflödig underull ur kattens päls vilket gör att den tovar mindre.

 

Alla hundar badas ALLTID i samband med klippning hos mig. Anledningen är att man får ett mycket finare resultat av klippningen och kvalitén på arbetet blir så mycket bättre än om man bara klipper utan att bada och föna ut pälsen innan. Badet ingår alltid i priset för klippningen.

 

Jag har mitt hundtrim i Åsa, nära Frillesås mitt emellan Kungsbacka och Varberg. I lugn och stressfri miljö blir din hund väl omhändertagen och jag har gott om tid till varje hund. Önskar du själv vara med under klippningen så får du gärna det, förutsatt att din hund är lugn även om du är med! Vissa hundar är mer stressade vid klippningen om husse eller matte är närvarande. Jag är diplomerad hundfrisör och är ansluten till Sveriges Hundfrisörer (SVHF). Jag uppdaterar och vidareutbildar mig fortlöpande, såväl inom rastypiska frisyrer som inom Asian freestyle.

 

I trimmet använder jag schampo & balsam av högsta kvalitet från svenska K9, skonsamma för hud och päls. Dessa produkter, såväl som klosaxar, kammar och de bästa kardorna finns också att köpa i trimmet, för en fortsatt bra behandling av pälsen på hemmaplan. Här finns också ett sortiment med koppel & halsband från Diva & The Dog.

Hundbad
Hundtrim Kungsbacka
Saxar