Lär dig klippa din egen hund

Hundhälsan, lär dig klippa din egen hundDetta är en privatkurs som skräddarsys för dig och din hund och riktar sig till dig som intresserad av att lära dig klippa din egen hund. Du bör ha ett stort intresse för pälsvård och hunden bör vara någorlunda van vid att bli klippt och hanterad, valpinskolningen i trimmet är t ex klar. Här hos Hundhälsan jobbar vi uteslutande med mjuka metoder, aldrig med tvång! Jag delar gärna med mig av hanteringstips och övningar kring t ex kloklippning.

 

 

Innehåll:

Vi klipper din hund tillsammans och vi går igenom bad- och fönteknik samt allmän pälsvård. Hur man hanterar och undviker tovor, hur man får en ”salongsfinish” på klippningen, runda fina tassar och ett gulligt ansikte, samt genomgång av verktyg och produkter som passar bra för just din hunds päls.

 

Du tar med dina egna verktyg och saxar som du brukar använda. Extra klippmaskiner finns här, så det är ett bra tillfälle att testa ett par olika om du inte hunnit att skaffa egen. Saxar är dock bra om du har med dina egna. Rekommenderar en rak sax, ca 7 tum samt en effilersax. Vi kommer att gå igenom vilka skär och eventuella distanskammar som är lämpliga till just din hunds päls. Du får också tips om bra inköpsställen av utrustning.
Kurserna hålls för alla pälsraser, även blandraser.

 

Observera att detta är ingen hundfrisörutbildning, utan kursen är utformad så att du ska lära dig att klippa just din egen hund!

 

Plats: Hundhälsans trim eller enl överenskommelse
Datum: Enligt överenskommelse
Tidsåtgång ca 2-2,5 timmar. Max 1 person per tillfälle.
Kompendium om pälsvård ingår.
Pris:
Liten hund 2.995:- (ca 2 tim)
Stor hund (större än Cocker) 3,395:- (ca 2,5 tim)

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 24 timmar innan kurstillfället debiteras 50% av kursavgiften.

Pälsvårdskurs

Pälsvårdskurs HundhälsanNYHET!!

Detta är en pälsvårdskurs som skräddarsys för dig och din hund och riktar sig till dig som intresserad av att lära dig hålla pälsen i toppskick mellan frisörbesöken och hur du kan behålla en längre frisyr.

Du bör ha ett stort intresse för pälsvård och hunden bör vara någorlunda van vid att bli  hanterad. Här hos Hundhälsan jobbar vi uteslutande med mjuka metoder, aldrig med tvång! Jag delar gärna med mig av hanteringstips och övningar kring t ex kloklippning.

 

 

Innehåll:

Tillsammans går vi igenom bad- och fönteknik samt allmän pälsvård. Vi tittar på vilka verktyg och produkter som passar för just din hunds päls och du får lära dig hur du klipper och håller rent runt ögon och tassar. på denna pälsvårdskurs får du med dig knepen hur man hanterar och undviker tovor och sköter pälsen på rätt sätt. Kursen hålls för alla pälsraser, även blandraser.

Vill du börja redan på hemmaplan med din valps pälsvård rekommenderar vi denna e-bok; Pälsvård för valpar.

 

Plats: Hundhälsans trim eller enligt överenskommelse
Datum: Enligt överenskommelse
Tidsåtgång ca 1-1,5 timmar. Max 1 person per tillfälle.
Kompendium om pälsvård ingår.
Pris:
Liten hund 1.500:-/tim
Stor hund (större än Cocker) 1.700:-/tim:- 

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 24 timmar innan kurstillfället debiteras 50% av kursavgiften.

Klippkurser för uppfödare!

NYHET!

Är du uppfödare och har intresse av att samla dina valpköpare till en klipp- eller pälsvårdskurs på din kennel?

 

Hör av dig till mig på e-mail info@hundhalsan.com så gör vi ett skräddarsytt paket som passar för just din ras. Jag åker ut i västra och södra Sverige och håller klippkurser i vardagsklippning för de flesta pälsraserna.