Fördjupningskurs för nyexaminerade hundfrisörer

Är du nyutbildad hundfrisör och känner att du vill lära dig mer om det dagliga arbetet i salongen? Vill du få tillgång till de där knepen och praktiska tipsen från en verksam hundfrisör som du inte fick med dig från grundutbildningen? Passa på att fördjupa dina kunskaper med en heldagskurs hos Hundhälsan. Ta del av mina erfarenheter och kunskaper som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Lär dig friseringstips och det där lilla extra piffet på hundarna som får kunderna att känna ett mervärde.

 

Sedan jag gick min hundfrisörutbildning har jag gått flertalet olika kurser för att fördjupa mina kunskaper och känna mig tryggare i mitt sätt att arbeta och driva mitt företag. Erfarenheter som jag inte hade velat vara utan idag, och som jag gärna delar med mig av.

 

På denna kurs får du ta del av erfarenheter, tips och trix som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Hur man sparar både tid och den egna kroppen samt hur du får till en snygg slutfinish på hundarna. Du får även en inblick i företagande och prissättning, tips om hur man marknadsför sin verksamhet på ett professionellt sätt. Alla dessa bitar som är avgörande för att kunna överleva som hundfrisör och att kunna leva på sitt arbete.
Kursen är för dig som är nyutbildad hundfrisör och vill lära dig mer om hur du jobbar effektivt i din egen salong eller som anställd.

 

Kursen är en heldag där du går bredvid mig i salongen och tar del av mitt arbete varvat med teori, vi går igenom ca tre hundar med olika pälstyper.
Max 2 deltagare åt gången för att ni ska få ut mesta möjliga av kursen.
Kravet är att du gått klart en grundläggande hundfrisörutbildning eller motsvarande ex gått som lärling etc.

 

Innehåll:
· Bad- och fönteknik
· Pälstyper och skick, när lönar det sig att reda ut tovor? Vilka produkter/tekniker?
· Säkerhet i salongen, både hundens och din egen.
· Hundhantering (vi jobbar uteslutande med mjuka metoder)
· Verktyg, ex när är det lämpligt att använda distanskammar, chunkers etc?
· Det lilla extra; hur gör jag det sista ”piffet” för att kunderna ska få en wow-känsla?
· Företagande – att starta upp och överleva

 

Anmälan är bindande.

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Datum: Enligt överenskommelse
Heldag ca 09.00-17:00
Lunch, fika och kompendium ingår.
Pris: 2500:- inkl moms mot faktura. (Har du företag är denna kostnad avdragsgill som fortbildning)

 

Lär dig klippa din hund själv

Detta är en privatkurs som skräddarsys för dig och din hund och riktar sig till dig som intresserad av att lära dig klippa din hund själv. Du bör ha ett stort intresse för pälsvård och hunden bör vara någorlunda van vid att bli klippt och hanterad, valpinskolningen i trimmet är t ex klar. Vi klipper din hund tillsammans och vi går igenom bad- och fönteknik samt allmän pälsvård. Hur man hanterar och undviker tovor, hur man får en ”salongsfinish” på klippningen och ett gulligt ansikte, samt genomgång av verktyg och produkter som passar bra för just din hunds päls.

 

Du tar med dina egna verktyg och saxar som du brukar använda. Extra klippmaskiner finns här, så det är ett bra tillfälle att testa ett par olika om ni inte hunnit att skaffa egen. Saxar är dock bra om du har med dina egna. Rekommenderar en rak sax, ca 7 tum samt en effilersax. Vi kommer att gå igenom vilka skär och eventuella distanskammar som är lämpliga till just din hunds päls. Du får också tips om bra inköpsställen av utrustning.
Kurserna hålls för alla pälsraser, även blandraser.

 

Observera att detta är ingen hundfrisörutbildning, utan kursen är utformad så att du ska lära dig att klippa just din egen hund!

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Datum: Enligt överenskommelse
Tidsåtgång ca 2 timmar
Kompendium ingår.
Pris: 2000:- per person. Betalning på plats, kortbetalning.

Cockerpoospecial – klippkurs

Bland Cockerpooägare är det vanligt att man klipper sin hund själv. Här får du lära dig grunderna samt knepen för att lyckas bra med klippningen av din Cockerpoo på hemmaplan. Denna kurs riktar sig till dig som redan idag klipper din Cockerpoo själv och vill finslipa dina kunskaper, som har testat men kört fast eller inte vågat och till dig som har för avsikt att lära dig klippa själv.

 

Här är vi max två deltagare med hund per tillfälle under ca 4 timmar. Jag visar och ni får sedan klippa er egen hund under handledning av mig. Innan vi klipper går vi igenom bad- och fönteknik och allmän, pälsvård. Hur man hanterar och undviker tovor, hur man får en ”salongsfinish” på klippningen och ett gulligt ansikte, samt genomgång av verktyg och produkter som funkar bra för cockerpoopälsar.

 

Ni tar med era egna verktyg och saxar som ni brukar använda. Extra klippmaskiner finns här, så det är ett bra tillfälle att testa ett par olika om ni inte hunnit att skaffa egen. Saxar är dock bra om ni har med er egna. Rekommenderar en rak sax, ca 7 tum samt en effilersax. Vi kommer att gå igenom vilka skär och eventuella distanskammar som är lämpliga till Cockerpoopälsar av olika typer. Du får också tips om bra inköpsställen av utrustning.

 

Kurserna hålls i mitt trim i Åsa, Kungsbacka. Max 2 deltagare och två hundar åt gången så att ni får ut mesta möjliga av kursen. Pga av utrymmes- och kvalitetsskäl är det lämpligast med endast en deltagare per hund. Vill man gå två stycken från samma familj bokar vi in enbart er hund vid detta tillfälle så att ni får en privat genomgång, en extra deltagaravgift tillkommer då på 500:-.

 

Observera att detta är ingen hundfrisörutbildning, utan kursen är utformad så att du ska lära dig att klippa just din egen hund!

 

Anmälan är bindande men platsen får överlåtas vid förhinder.

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Tidsåtgång ca 4 timmar
Fika och kompendium ingår.
Pris: 1800:-/person, för extra deltagare enligt ovan tillkommer 500:-. Betalning mot faktura.

 

Datum:
28/2: 1 plats kvar
20/3: FULLBOKAD
17/4: 1 plats kvar
8/5:

Hundfrisörutbildning

 

Hundfrisörutbildning

Hundklippning, klippkurs

Cockerpoo klippning