Klipp- och pälsvårdskurs med egen hund & fördjupningskurs för hundfrisörer

Pälsvårdskurs

Pälsvårdskurs HundhälsanNYHET!!

Detta är en pälsvårdskurs som skräddarsys för dig och din hund och riktar sig till dig som intresserad av att lära dig hålla pälsen i toppskick mellan frisörbesöken och hur du kan behålla en längre frisyr.

Du bör ha ett stort intresse för pälsvård och hunden bör vara någorlunda van vid att bli  hanterad. Här hos Hundhälsan jobbar vi uteslutande med mjuka metoder, aldrig med tvång! Jag delar gärna med mig av hanteringstips och övningar kring t ex kloklippning.

 

 

Innehåll:

Tillsammans går vi igenom bad- och fönteknik samt allmän pälsvård. Vi tittar på vilka verktyg och produkter som passar för just din hunds päls och du får lära dig hur du klipper och håller rent runt ögon och tassar. på denna pälsvårdskurs får du med dig knepen hur man hanterar och undviker tovor och sköter pälsen på rätt sätt. Kursen hålls för alla pälsraser, även blandraser.

Vill du börja redan på hemmaplan med din valps pälsvård rekommenderar vi denna e-bok; Pälsvård för valpar.

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Datum: Enligt överenskommelse
Tidsåtgång ca 1-1,5 timmar. Max 1 person per tillfälle.
Kompendium om pälsvård ingår.
Pris:
Liten hund 1.400:-/tim
Stor hund (större än Cocker) 1.480:-/tim:- 

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 24 timmar innan kurstillfället debiteras 50% av kursavgiften.

Lär dig klippa din egen hund

Pälsvårdskurs, Hundklippning, klippkursDetta är en privatkurs som skräddarsys för dig och din hund och riktar sig till dig som intresserad av att lära dig klippa din egen hund. Du bör ha ett stort intresse för pälsvård och hunden bör vara någorlunda van vid att bli klippt och hanterad, valpinskolningen i trimmet är t ex klar. Här hos Hundhälsan jobbar vi uteslutande med mjuka metoder, aldrig med tvång! Jag delar gärna med mig av hanteringstips och övningar kring t ex kloklippning.

 

 

Innehåll:

Vi klipper din hund tillsammans och vi går igenom bad- och fönteknik samt allmän pälsvård. Hur man hanterar och undviker tovor, hur man får en ”salongsfinish” på klippningen, runda fina tassar och ett gulligt ansikte, samt genomgång av verktyg och produkter som passar bra för just din hunds päls.

 

Du tar med dina egna verktyg och saxar som du brukar använda. Extra klippmaskiner finns här, så det är ett bra tillfälle att testa ett par olika om du inte hunnit att skaffa egen. Saxar är dock bra om du har med dina egna. Rekommenderar en rak sax, ca 7 tum samt en effilersax. Vi kommer att gå igenom vilka skär och eventuella distanskammar som är lämpliga till just din hunds päls. Du får också tips om bra inköpsställen av utrustning.
Kurserna hålls för alla pälsraser, även blandraser.

 

Observera att detta är ingen hundfrisörutbildning, utan kursen är utformad så att du ska lära dig att klippa just din egen hund!

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Datum: Enligt överenskommelse
Tidsåtgång ca 2-2,5 timmar. Max 1 person per tillfälle.
Kompendium om pälsvård ingår.
Pris:
Liten hund 2.700:- (ca 2 tim)
Stor hund (större än Cocker) 3,100:- (ca 2,5 tim)

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 24 timmar innan kurstillfället debiteras 50% av kursavgiften.

Fördjupningskurs för nyexaminerade hundfrisörer

 

Utbildning hundfrisör, pälsvårdskursÄr du nyutbildad hundfrisör och känner att du vill lära dig mer om det dagliga arbetet i salongen? Vill du få tillgång till de där knepen och praktiska tipsen från en verksam hundfrisör som du inte fick med dig från grundutbildningen? Passa på att fördjupa dina kunskaper med en heldagskurs hos Hundhälsan. Ta del av mina erfarenheter och kunskaper som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Lär dig friseringstips, hur du får till en snygg finish, runda gulliga ansikten och det där lilla extra piffet på hundarna som får kunderna att känna ett mervärde.

 

Sedan jag gick min hundfrisörutbildning har jag gått flertalet olika kurser för att fördjupa mina kunskaper och känna mig tryggare i mitt sätt att arbeta och driva mitt företag. Erfarenheter som jag inte hade velat vara utan idag, och som jag gärna delar med mig av.

 

På denna kurs får du ta del av erfarenheter, tips och trix som gör det dagliga arbetet i salongen mer effektivt. Hur man sparar både tid och den egna kroppen samt hur du får till en snygg slutfinish på hundarna. Du får även en inblick i företagande och prissättning, tips om hur man marknadsför sin verksamhet på ett professionellt sätt. Alla dessa bitar som är avgörande för att kunna överleva som hundfrisör och att kunna leva på sitt arbete.
Kursen är för dig som är nyutbildad hundfrisör och vill lära dig mer om hur du jobbar effektivt i din egen salong eller som anställd.

 

Kursen är en heldag där du går bredvid mig i salongen och tar del av mitt arbete varvat med teori, vi går igenom ca tre hundar med olika pälstyper.
Max 2 deltagare åt gången för att ni ska få ut mesta möjliga av kursen.
Kravet är att du gått klart en grundläggande hundfrisörutbildning eller motsvarande ex gått som lärling etc.

 

Innehåll:

· Bad- och fönteknik
· Pälstyper och skick, när lönar det sig att reda ut tovor? Vilka produkter/tekniker?
· Verktyg, ex när är det lämpligt att använda distanskammar, chunkers etc?
· Säkerhet i salongen, både hundens och din egen.
· Jobba smart och tidseffektivt och ekonomiskt i salongen.
· Hundhantering (vi jobbar uteslutande med mjuka metoder)
· Kundhantering – Hur får du kunderna att bli lojala stamkunder utan att låta dem ”äta upp dig”.
· Det lilla extra – hur gör jag det sista ”piffet” för att kunderna ska få en wow-känsla?
· Företagande – att starta upp och överleva till att kunna leva gott på din verksamhet.

 

Anmälan är bindande. Kursavgiften betalas mot faktura innan kursdatum.

 

Plats: Hundhälsans trim i Åsa
Datum: Enligt överenskommelse
6-7 timmar ca 09.30-16.30
Lunch och kompendium ingår.
Pris: 3900:-/person inkl moms mot faktura. (Har du företag är denna kostnad avdragsgill som fortbildning)